NY ELLER BRUGT BIL?

Når du skal købe bil, følger der ofte mange beslutninger og overvejelser med i processen. Den største og første beslutning handler dog ofte om, hvorvidt du bør købe en ny eller en brugt bil.

Umiddelbart kan det virke mest tillokkende at købe en ny bil. Først og fremmest kender du bilens historie, og du kan være sikker på, at den er i optimal stand, fra den dag du køber den.

En anden faktor, der har indflydelse på valget mellem ny eller brugt bil, er muligheden for at få garanti på bilen. Når du køber en ny bil, følger der en fabriksgaranti med i købet, og dermed skal du kun betale for service på bilen de første par år – og ikke for eventuelle reparationer.

Derimod er du ikke dækket ind på samme måde, hvis du køber en brugt bil. Mange bilforhandlere tilbyder nemlig kun købelovens obligatoriske 24 måneders reklamationsret, når de sælger brugte biler, og derfor kan det virke mere trygt at købe en spritny bil fremfor en brugt.

Hvorfor købe en brugt bil?

Så hvad er fordelene ved at vælge en brugt model, når valget står mellem ny eller brugt bil?

Først og fremmest vil en brugt bil som regel være langt billigere end en fabriksny. Da bilmarkedet kan ændre sig med kort varsel, vil en ny bil hurtigt tabe værdi. Derfor vil bilen også have tabt en stor del af sin oprindelige værdi, hvis du ønsker at sælge den igen efter kort tid.

Men af samme grund vil du også typisk kunne købe en brugt bil med bedre udstyr og større komfort til en meget lavere pris. En brugt bil kan altså være en rigtig god løsning – især hvis dit budget har stor indflydelse på, om du skal købe ny eller brugt bil.

Sikkert bilkøb hos Bilhuset Laursen

Måske er du alligevel utryg ved at købe en brugt bil, fordi du som regel ikke får den samme dækning, som hvis du vælger en ny. Og du tænker måske, at den manglende garanti øger risikoen for snyd, og at du i sidste ende risikerer at stå med en bil, der ikke er i nær så god stand, som du ellers blev lovet.

Hos Bilhuset Laursen ønsker vi ikke, at utryghed skal være det, der afgør dit valg mellem ny eller brugt bil. Vi prioriterer nemlig kundetilfreds højt, og vi sætter en ære i at drive en forretning, hvor kunderne kan føle sig trygge. Derfor tilbyder vi markedets måske bedste garanti på brugte biler. Dermed får du fordele, som stiller dig langt bedre som køber, end den almindelige reklamationsret gør.

Når du køber en brugt bil hos os, er den ikke blot i yderst god stand – den er samtidig dækket af en BHL garanti på 1 år eller 30.000 km, hvis den er op til 6 år gammel eller har kørt op til 170.000 km. Hvis bilen har kørt flere kilometer eller er over 6 år gammel på købstidspunktet, får du en BHL garanti på 6 måneder eller 15.000 km.

Vi inkluderer desuden altid en uvildig brugtbilsattest i prisen, så du er sikret mod ubehagelige overraskelser. Attesten udføres af Applus Bilsyn og giver dig et grundigt indblik i bilens tilstand.

Bilhuset Laursen A/S er medlem af Dansk Bilforhandler Union, og alle vores biler er dækket af Brugt Bil Garanti Fonden. Det er din garanti for et godt bilkøb. Valget mellem ny eller brugt bil bliver derfor ikke et spørgsmål om sikkerhed, når du handler hos os – her er trygheden i højsædet.